ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ


Δελτίo τύπου

Πρόσκληση σε Συνέντευξη Τύπου για την έναρξη λειτουργίας
της Έκθεσης
«Μακεδονία: από τις ψηφίδες στα pixels»Το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης και το Ινστιτούτο Πληροφορικής του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΠ-ΙΤΕ) σας προσκαλούν σε Συνέντευξη Τύπου για την έναρξη λειτουργίας της Έκθεσης

«Η Μακεδονία από τις ψηφίδες στα pixels»

τη Δευτέρα 1η Νοεμβρίου 2010, στις 11 π.μ.
στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης.


Πρόκειται για μια διεθνώς πρωτότυπη έκθεση διαδραστικών συστημάτων με θεματολογία που αντλείται από την ιστορία και τον πολιτισμό της αρχαίας Μακεδονίας. Η έκθεση αυτή διαφέρει από μια συμβατική έκθεση αντικειμένων, καθώς μέσω νέων τεχνολογιών, αναδεικνύονται και γίνονται προσβάσιμα στο ευρύ κοινό, εξέχοντα μουσειακά αντικείμενα, αρχαιολογικοί χώροι και μνημεία, προσφέροντας μια νέα αλληλεπιδραστική εμπειρία που συνδυάζει την πληροφόρηση και τη μάθηση με το παιχνίδι.

Τα διαδραστικά συστήματα που συνθέτουν την έκθεση είναι μικρές ή μεγάλες κατασκευές με ενσωματωμένα σύνθετα συστήματα προηγμένης τεχνολογίας, που δίνουν πολλαπλές δυνατότητες στους επισκέπτες του Μουσείου: να εξερευνήσουν ψηφιακές αναπαραστάσεις αρχαίων αριστουργημάτων, να ταξιδέψουν στον χώρο και στον χρόνο και να μάθουν, με απλό και ταυτόχρονα μοντέρνο τρόπο, πτυχές της ιστορίας και της αρχαιολογίας της αρχαίας Μακεδονίας, βιώνοντας μια εικονική πραγματικότητά της. Η αλληλεπίδραση ανάμεσα στους επισκέπτες και στις εφαρμογές γίνεται φυσικά και αυθόρμητα, χωρίς χρήση πληκτρολογίου ή ποντικιού.

Λόγω της ιδιαίτερης τεχνολογίας των συστημάτων «Διάχυτης Νοημοσύνης», με τα οποία λειτουργούν τα εκθέματα, θα ακολουθηθεί η παρακάτω διαδικασία στην παρουσίαση, ώστε να μην διαταραχθεί η λειτουργία τους από τα φλας των φωτογράφων.


ΟΡΓΑΝΩΣΗ
Ίδρυμα Τεχνολογίας & Έρευνας (ΙΤΕ)
Ινστιτούτο Πληροφορικής
 Αρχαιολογικό Μουσείο ΘεσσαλονίκηςΧΟΡΗΓΟΣ
ΙΔΡΥΜΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ & ΕΡΕΥΝΑΣ (ΙΤΕ) – ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ


ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Ίδρυμα Τεχνολογίας & Έρευνας (ITE) - Ινστιτούτο Πληροφορικής (ΙΠ)
Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης
Γραφείο Δημοσιότητας ΙΤΕ-ΙΠ
Θεοδοσία Μπίτζου
Τηλ 2810391656
email: bitzou@ics.forth.gr
www.ics.forth.gr
Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων, Τεκμηρίωσης & Δημοσιευμάτων
Τηλ 2310830538
Fax. 2310831037
e-mail: arch.museum.thess@gmail.com
www.amth.gr
ΙΣΤΟΤΟΠΟΣ ΕΚΘΕΣΗΣ
www.makedonopixels.org


Δελτίο τύπου σε μορφή PDF Δελτίο τύπου σε μορφή PDF